Byggfirma: köksrenovering

KÄNSLOR ATT KÖPA

Jag tycker att det är ett vackert fenomen: känslan av att köpa något vackert. Att köpa utan att behöva se extra, i teknik och i pengar. Hälften av köksrenoveringarna som vi som byggfirma börjar byggs på detta sätt.

Mitt råd är: visualisera först konsekvenserna i teknik, tid och pengar på de köksplaner du har, och först sedan besluta att köpa det nya köket. Du undviker obehagliga överraskningar med det, till exempel ”Jag kan inte komma dit med en extra elektrisk kabel.” eller ”Jag hade inte räknat på en sådan extra mängd för att flytta rör och göra lite murbruk.”

Börja i början

Jag börjar på framsidan av idén. Du känner ditt hem väl, har redan upplevt alla årstider (kanske mycket ofta!). Du känner till de fina och mindre trevliga platserna i ditt hus året runt. Du gillar köket (färgschemat, utrustningen i det, platsen där det är) och du bestämmer dig för att byta ut köket.

Inspiration

Nästa steg är att inspirera: det finns många saker, platser där du kan utforska möjligheterna. Du breddar dina horisonter och det hjälper dig att uppnå din mest idealiska installation och materialisering från grov till fin.

Investering

Om du har en (global) design finns det två flöden bredvid varandra. Den första är ”Vad kostar detta kök för leverans och placering i mitt hus?” och den andra är ”Vad måste jag göra eller ha gjort innan detta kök kan placeras?” Den första frågan svarar på en köksleverantör, den andra en professionell som kan bygga snickeri, lägga tegel, gips och vatten, avlopp och el.

Jag fokuserar på den andra frågan. Det enklaste sättet att förbereda är när köket förblir exakt på plats och samma utrustning kommer in. Sedan handlar det om att ta bort köket, installera några rör och installera köket.
Ofta ändrar dock köket position och ytterligare apparater placeras eller gaskokning blir induktion eller vice versa. Undersök om du kan komma till rätt position med rätt rör utan att förstöra hela huset! När du har tagit bort det befintliga köket, installerat rör, kommer du att märka att ett murbruk behövs för att göra väggarna och eventuellt taket snyggt igen. Du har inte något med golvet heller, så en ny golvfinish läggs till. Kort sagt: du avslutar ett helt utrymme innan den nya pärlan kommer.

Schema

Slutligen bra att tänka på timing. När allt kommer omkring är du utan kök ett tag och det är en helt avgörande del av ditt liv! Några möjligheter: pizzaleverans, familj, grannar, mikrovågsugn, grillfest ……. Lycka till med dina planer!

Slutligen några tips:

  • När du byter ut köket, gör en budget tillgänglig för att köpa det nya köket och justera utrymmet där det kommer att vara.
  • Om du tar extra utrustning, undersök om du kan komma dit med de rör som behövs.
  • Be leverantören av köket om ett rördiagram (se foto) så att du kan flytta rören (eller lägga dem) till exakt rätt position.
  • Planera arbetet kort för att minimera besväret i tid.