Finansiering av en renovering

Skapa mer utrymme eller anpassa huset efter dina önskemål? I det här fallet kan du tänka på en renovering. Bra förberedelser är halva jobbet, det har vi lärt oss genom åren som byggfirma. Tänk till exempel på de oförutsedda kostnaderna, riskerna som en renovering kommer att orsaka och hur renoveringen kommer att finansieras. Detta förhindrar problem under renoveringen.

Bestäm kostnader för en renovering

Om du ska renovera finns det en god chans att du vill få offerter ifrån att antal innan du bestämmer dig för vilken byggfirma som är den rätta. Begär minst tre eller fler offerter. Detta ger dig en god uppfattning om de kostnader du kan förvänta dig och när du betalar för mycket för vissa aktiviteter. När du lejer ut arbete för en renovering, tänk själv hur mycket pengar du är redo att lägga på projektet.
På så sätt är du säker på diskussioner med entreprenören och det finns goda chanser att budgeten inte överskrids. Dessutom är en dyrare renovering inte alltid bättre
kvalitet. Att välja det högsta prisintervallet är därför inte alltid nödvändigt. I grenar för
vitvaror, badrum och kök är det till och med möjligt att förhandla om renoveringar.

Oförutsedda kostnader

Fråga alltid om du kan förvänta dig extra kostnader eller om det är ett fast pris. Kontrollera också vad som ingår i priset, till exempel färg eller tapeter. Om du har insikt i de slutliga kostnaderna, reservera ett belopp på 5 procent för oförutsedda kostnader själv. Du avsätter dessa pengar för kostnader som du inte kan tänka på i förväg, men som ofta finns där. Dessa pengar behövs ofta vilket vi som byggfirma har märkt.

Finansiering av en renovering

Du kan betala för en renovering på flera sätt. Hur du betalar beror på din
ekonomiska situation. Kanske har du tillräckligt med besparingar för att betala för allt direkt. Annars kan du ta ett lån eller utöka din inteckning. Beräkna först om ränta och återbetalning passar in i din budget och om löptiden är gynnsam. Kontrollera också om det fortfarande passar om din inkomst skulle sjunka.

Besparingar

Att betala för din renovering med besparingar är ofta det mest fördelaktiga. Det
beror dock på beloppet på renoveringskostnaderna och besparingsbudgetens storlek. Har du väldigt stora besparingar? Då kanske det är intressant att använda dessa för renoveringen. Du betalar skatt på dessa besparingar. Om du har mer än ett visst belopp så kommer också skatten att vara högre. Du kan därför slippa skatten genom att använda pengarna till din renovering. Kan låta komplicerat, kontakta vår byggfirma i Göteborg så förklarar vi gärna detta så ni förstår till fullo.

Expandera bolån

Du kan också betala för renoveringen genom att toppa ditt bolån. På grund av de höga
stängningskostnaderna är det bara klokt om renoveringsbudgeten
är minst 250 000 kronor. Du måste också ta hänsyn till en återbetalningsperiod på 40 år.

Personligt lån

Det går också att finansiera en renovering genom att ta ett personligt lån. Detta
lån löper vanligtvis i högst 20 år och har ofta en högre ränta än räntan på din
inteckning. Tänk noga på om renoveringen är värd denna investering och om en så hög ränta inte påverkar de oförutsedda kostnaderna. Om du tar upp det personliga lånet för att förbättra ägarbostaden och återbetalar det under löptiden är räntan
avdragsgill. Det är dock tillrådligt att jämföra olika lån för
att hitta ett personligt lån med en gynnsam löptid och lägsta möjliga ränta.

Vi är din byggfirma när du vill renovera din nuvarande bostad eller kanske helt bygga en ny bostad. Vi är en erfaren byggfirma i Göteborgsområdet och kommer utföra ditt projekt mer perfektion. Kontakta oss gärna om du har frågor.