TRÄDGÅRDSSTAKETET

Endast en sak hjälper till att skydda din trädgård från nyfikna ögon eller förbjudna besökare: ett trädgårdsstaket som håller de som stör dig borta.

Följande situation är fallet: Du bor i ett vackert hus med en vacker trädgård. Men trädgården är inte utformad tillräckligt privat för dig och ser oavslutad ut. Det går in från gatan och det finns ingen åtskillnad mellan det offentliga och det privata området. Brevbäraren går över din gräsmatta för bekvämlighet snarare än att använda vägen till huset. Du kan inte säkert släppa ut dina husdjur av rädsla för att de kan springa ut på gatan eller attackeras av andra djur eller bli överkörda. Ett trädgårdsstaket erbjuder den perfekta lösningen på ditt problem och vi hjälper dig att göra ovanstående problem till det förflutna.

VIKTIGT: FÖLJ RIKTLINJERNA!

Innan du börjar arbeta bör du dock först ta reda på de lokala byggreglerna för staketets bredd, design och höjd så att ordningskontoret inte omedelbart förstör din njutning av ditt nya staket. Dessutom är ett avtal med kära grannar fördelaktigt så att byggandet av staketet inte slutar i en grannskapsbråk.

INDIVIDUELLT SYFTE OCH UTSEENDE:

Du måste också vara väldigt tydlig: ett staket kan vara riktigt elegant! Den kan utformas för att matcha huset och trädgården. Det är dock inte allt staketet ska göra. Gör dig själv medveten om syftet för vilket du vill bygga det. Det finns: trädgårds- och betesstaket, sekretessstaket, staket med klättringsskydd och staket för symbolisk avgränsning som fortfarande kan korsas.
Det mest naturliga utseendet är trästaket, som, beroende på design, också erbjuder integritetsskydd. De mest populära trä typerna för detta projekt beror på deras väderbeständighet: – Lärk (ljusgul, mörkare ljusröd till rödbrun, hård och tung) – Kastanj (ljusgul, brun till grå, ganska mjuk)
– Tall (ljus, gulaktig till rödaktig färg, ganska hård och tung)
– Gran (lätt, vitaktig till gulvitaktig med en silkeslen glans, ganska hård och tung )
– Robinia (varierar mycket vid ångning: mörkbrun, hård och flexibel)
– Ek (varierar mycket från ljusgul till gul – och mörkbrun, mycket hård och tung)
Naturligtvis har du ett fritt val och ditt beslut bör baseras på ditt projekt och dina preferenser så att glädjen varar länge.

OLIKA VARIANTER AV TRÄDGÅRDSSTAKETET:

Du kan montera ditt staket själv eller så kan du köpa förfabricerade element som allt du behöver göra är att sätta ihop. Du kan också anlita oss som byggfirma så sätter vi ihop ditt staket professionellt. Färg och lack eller tätningsmedel ger ditt staket den sista och touchen som den behöver. Om du bestämmer dig för ett trästaket kan du dekorera det med klätterväxter. Men om du bara vill lita på naturen kan en häck ge dig samma resultat som ett trästaket. Men denna variant gör också mer arbete på grund av dess livlighet. Om du vill att det ska vara starkare kommer ditt val sannolikt att vara sten- och betong istället.

Kontakta oss som din byggfirma i Göteborg!