UNDERHÅLL PÅ DIN FASTIGHET

LIVSLÄNGD

Nu kan detta relateras till graden av isolering, installationens energieffektivitet eller komfortkrav för rummen i byggnaden. Men om det kaklade taket visar läckor på olika ställen eller om ramarna och de roterande delarna i dem börjar visa ruttna fläckar, är det en delar av byggnadens livslängd ta slut. Det slutet kan skjutas upp. Om du utför korrekt underhåll kommer din byggnad att vara längre och du kommer att förlänga livslängden genom renoveringen för dig. Det är både hållbart och kostnadseffektivt och attraktivt för utseendet på din byggnad.

Rätt prioriteringar?

Underhåll är ofta ett försummat barn. Jag ser det i både affärs- och privata begagnade fastigheter. Enligt min erfarenhet spelar det ingen roll om byggnaden är ett monument eller inte. Varför ta din bil till garaget för periodiskt underhåll, men inte ditt hem?

Ett exempel

Ett mycket enkelt exempel är underhåll av ditt träverk. När du tvättar fönstren ska du omedelbart ta med dig det omgivande träpanelen. Genom att rengöra ditt trä samtidigt som ditt glas gör du tiden mellan två målningar längre! När du rengör dina ramar, rengör dina rännor, vindfjädrar. Så allt träverk som är målat på din byggnad. Resultatet av den lilla investeringen i rengöringsunderhåll är att det är mindre troligt att du får nästa målning tidigare än nödvändigt. Dessutom anger du snabbt om du är redo för målning eller renovering av ruttna fläckar i träet.

Håll koll på kostnaderna

Att vara snabb är det bästa sättet att hålla kostnaderna under kontroll och att hålla din fastighet i gott skick. Du kan signalera genom att titta på din egendom själv eller genom att göra det. Låt fönsterrengöraren varna dig när kvaliteten på måleriet eller träarbetet försämras, låt rörmokaren som kommer för att reparera en läckande kran i köket omedelbart kontrollera din platta takbeläggning eller zinkrännorna. Det är en mycket pragmatisk tolkning. Du kan också låta en expert inspektera din fastighet med jämna mellanrum. Detta kan vara en entreprenör, eftersom det möter defekter och underhåll i byggnader varje dag och därför är expert av erfarenhet. Vi som byggfirma kan ta oss en titt på din bostad om du bor i Göteborg.